Olek Kazimirowski is erg tevreden met prestaties van Belgen: "Het was ongezien"

Gepost op 08 Sep. 2024

Olek Kazimirowski blikte zondag met grote tevredenheid terug op de prestaties van de Belgische delegatie op de Paralympische Spelen in Parijs. Met veertien medailles doet Team Belgium een medaille minder goed dan drie jaar geleden tijdens de Paralympische Spelen in Tokio, maar er zijn wel zeven gouden plakken. "Ik ben enorm tevreden", zei de delegatieleider tijdens een persmoment.

"Het waren fantastische Spelen", opende hij. "Veertien medailles, waarvan zeven gouden, op 29 atleten, dat is gewoon ongezien. De evaluatie is heel positief. Iedereen heeft het beste van zichzelf gegeven. Sommige atleten hebben zichzelf overstegen en soms hadden we ook een beetje pech, zoals bij Roger Habsch en de wegritten van Tim Celen en Jonas Van de Steene bijvoorbeeld. Dat hoort ook bij de Spelen, net als de verschillende vierde plaatsen. Ik heb veel tranen gezien, zowel van vreugde als ontgoocheling. En er waren zo veel mooie momenten. Ik ben over het algemeen heel fier. We hebben geweldig gewerkt, zowel de atleten als alle mensen rondom hen."

Kazimirowski had erg genoten van de Spelen in Parijs, op een boogscheut van België. "De sfeer was fantastisch", glunderde hij. "We hebben sport beleefd in volle stadions, met veel Belgen op de tribunes. De verschil qua beleving met Tokio drie jaar geleden is natuurlijk gigantisch. Qua organisatie zat het ook allemaal goed in elkaar. Ik wil Parijs een pluim geven."

Paralympic Team Belgium wil blijven evolueren naar de toekomst toe. "Het kan altijd beter", aldus Olek Kazimirowski. "De evaluatie in detail moet nog gebeuren, maar het professionalisme is er. We hebben verdergewerkt op de basis van Tokio. Stap per stap gaan we vooruit. Het stopt nooit. Sporttechnisch willen we nog evolueren, qua materiaal bijvoorbeeld, maar ook op communicatievlak. LA loert alweer om de hoek. Maar daar kijken we pas morgen naar. Nu gaan we even genieten."

Belga

(c) Belgaimages