Dag 3 - Tafeltennis

Gepost op 09 Sep. 2016

Door een tweede overwinning op rij hebben zowel Laurens Devos (klasse 9) als Florian Van Acker (klasse 11) zich voor de kwartfinales geplaatst. Marc Ledoux en Mathieu Loicq (klasse 8) speelden beiden een sterke wedstrijd, maar zijn uitgeschakeld.

Laurens haalde het tegen Schepansky in drie sets: 11-6, 11-7 en 11-7 en eindigt zo als eerste in zijn poule. De tafeltennisser van amper 16 jaar oud plaatst zich zonder setverlies voor de kwartfinale op zijn eerste Paralympische Spelen. Hij reageerde opgetogen na zijn wedstrijd: "Ik moest winnen en heb het ook gedaan. De eerste wedstrijden waren niet de moeilijkste, maar ik ben wel uitstekend aan het toernooi begonnen."

Ook Florian Van Acker heeft zich kunnen plaatsen voor de kwartfinale. Hij won zijn tweede poulewedstrijd met 3-1 (11-6, 9-11, 14-12, 11-9) tegen de Japanner Takeshi Takemori. De 19-jarige tafeltennisser van TCC Jong Gullegem kende geen gemakkelijke match. "Ik zat niet zo goed in de wedstrijd, maar heb wel gewonnen. Eind goed al goed dus", zei Florian na afloop. De klasse 11-speler is nog niet voldaan. "Ik wil graag goud proberen behalen, maar bekijk het match per match."

Mathieu speelde vrijdag ook zijn tweede poulewedstrijd. Hij kwam uit tegen de Slovaak Csejtey en kon zich met het oog op eventuele barrages geen misstap veroorloven. Hij verloor nipt met 2-3.
Na twee goede eerste sets leidde Mathieu met 2-0. Een makkelijke overwinning leek in de maak. Maar de Slovaak, het nummer 10 van de wereld, kwam terug in de wedstrijd en won de twee volgende sets. Bij 2-2 stond Loicq met zijn rug tegen de muur. Het was alles of niets. Mathieu kreeg vijf matchballen, maar uiteindelijk trok de Slovaak aan het langste eind. Loicq verloor set vijf, een ware thriller, met 18-20.
Na de wedstrijd reageerde de Belg erg sportief bij de microfoon van Notélé: “Ik ben niet teleurgesteld. Ik speelde twee goede wedstrijden. Mijn tegenstander speelde erg gevarieerd en ik had moeite om mij daaraan aan te passen”, aldus Mathieu, die ook de fans bedankte. “Het was leuk om voor de prinses en zo’n fijn publiek te spelen.”

Direct daarna speelde ook Marc Ledoux zijn tweede match. Na een mooie overwinning tegen de Fransman Bouvais, moest hij het vandaag opnemen tegen de Brit McKibbin.
Al snel keek Marc tegen een 2-0 achterstand aan. De Brit begon bijzonder sterk aan de partij. In de derde set redde onze landgenoot nog drie matchballen. Een 7-10 achterstand keerde hij om tot 12-10. Maar McKibbin nam in de vierde set opnieuw het voortouw. Hij won die met 11-3, waardoor Marc Ledoux is uitgeschakeld.
Marc verwachtte zich wel aan een moeilijke wedstrijd, zei hij na de match. “Hij kent mij erg goed, want we trainen samen. Ik wist hoe hij me zou aanvallen, maar ben er niet in geslaagd om zijn plannen te omspelen. Ik ben erg teleurgesteld. Het spelniveau was nochtans goed. Nu focus ik mij volledig op de teamcompetitie.”