PARALYMPIC GAMES

RIO DE JANEIRO / 7-18 SEPTEMBER 2016

 

 

De Paralympische Spelen zijn het enige topsportequivalent van de Olympische Spelen voor sporters met een fysieke, visuele of verstandelijke handicap. 

Sporter in de kijker

Jean-François Deberg
Discipline: 
Wielrennen (weg)
Birthday: 
17/11/1981
Handbiker Jean-François Deberg komt in Rio aan de start van zijn eerste Paralympische Spelen. In 2015 veroverde deze krachtige atleet zilver op de World Cup in Maniago. Naast de individuele tijdrit en de wegwedstrijd zal Jean-François Deberg ook deelnemen aan de team relay (een aflossingswedstrijd met 3 handbikers per ploeg) met zijn teamgenoten Christophe Hindricq en Jonas Van de Steene. In 2015 werd het trio vierde op het WK en dit jaar wonnen ze de team relay op de World Cup in Bilbao.

De stadions van Rio 2016

Ontdek hier de nu al legendarische stadions waarin onze atlten in actie zullen komen tijdens de Paralympische Spelen van Rio (7-18 september 2016). Maracanã, Estadio João Havelange, Carioca Arena... stuk voor stuk mytische of spiksplinternieuwe infrastructuren waarin onze landgenoten zullen trachten geschiedenis te schrijven voor ons land.

Campagne Rio : the making-of

De Belgische paralympiërs hebben maar één doel voor ogen in al wat ze doen : Rio. Uit deze drie letters putten ze hun kracht. Het Paralympic Team Belgium wordt gesterkt door Rio, POWERED BY RIO ! Dit origineel concept van LVD United wordt samen in beeld gebracht met de onuitgegeven kunst van de West-Vlaming Dominique Lobbestael.

Vier Belgische paralympiërs kregen de eer om te schitteren in deze campagne : Michèle George, Peter Genyn, Joachim Gérard en Jonas Van de Steene.