PARALYMPIC GAMES

RIO DE JANEIRO / 7-18 SEPTEMBER 2016

 

 

De Paralympische Spelen zijn het enige topsportequivalent van de Olympische Spelen voor sporters met een fysieke, visuele of verstandelijke handicap. 

Sporter in de kijker

Sven Decaesstecker
Discipline: 
Zwemmen
Birthday: 
31/05/1985
Sven Decaesstecker (onderbeenamputatie) tekende in Athene, Peking en Londen al present en zal in Rio opnieuw van de partij zijn. De zwemmer kan bogen op een indrukwekkend palmares, met o.a. een zilveren medaille op de 200m wisselslag (zijn favoriete nummer) op het WK in 2013. In Londen werd hij trouwens vijfde op dit nummer. Hij zal deelnemen aan de 400m vrije slag, de 100m rugslag en de 200m wisselslag (te bevestigen).

De stadions van Rio 2016

Ontdek hier de nu al legendarische stadions waarin onze atlten in actie zullen komen tijdens de Paralympische Spelen van Rio (7-18 september 2016). Maracanã, Estadio João Havelange, Carioca Arena... stuk voor stuk mytische of spiksplinternieuwe infrastructuren waarin onze landgenoten zullen trachten geschiedenis te schrijven voor ons land.

Campagne Rio : the making-of

De Belgische paralympiërs hebben maar één doel voor ogen in al wat ze doen : Rio. Uit deze drie letters putten ze hun kracht. Het Paralympic Team Belgium wordt gesterkt door Rio, POWERED BY RIO ! Dit origineel concept van LVD United wordt samen in beeld gebracht met de onuitgegeven kunst van de West-Vlaming Dominique Lobbestael.

Vier Belgische paralympiërs kregen de eer om te schitteren in deze campagne : Michèle George, Peter Genyn, Joachim Gérard en Jonas Van de Steene.