Nieuws

Al maanden wordt er druk gespeculeerd over een gelijktijdige toewijzing van de Spelen van 2024 en 2028 aan Parijs en Los Angeles, de twee enige overblijvende kandidaat-steden voor de organisatie van de Spelen van 2024. Dit scenario werd afgelopen weekend goedgekeurd door het Uitvoerend Comité van het IOC (Internationaal Olympisch Comité) en lijkt nu dus toch concreet te worden. Lees meer

Nieuws

Van 3 tot 5 juni stond in Indianapolis, Verenigde Staten, een wedstrijd van de Para Swimming World Series op het programma. Aymeric Parmentier, ondersteund door de Ligue Handisport Francophone, was van de partij. Aymeric Parmentier nam deel aan de 100m schoolslag, 100m rugslag, 200m wisselslag en 100m vlinderslag in klasse S14 (verstandelijke handicap). Lees meer

PARALYMPIC GAMES

 

 

De Paralympische Spelen zijn het enige topsportequivalent van de Olympische Spelen voor sporters met een fysieke, visuele of verstandelijke handicap. 

Sporter in de kijker

Discipline: 
Boccia
Birthday: 
22/07/1993

Paralympic Games

Rio 2016: 5th pair (with Kirsten De Laender and Pieter Cilissen)

  • London 2012: 3rd pair (with Pieter Cilissen and Pieter Verlinden), individual: out in round of 16

Partner in de kijker: Delhaize

Delhaize is partner van het Belgian Paralympic Committee sinds 2011. Een waardevolle samenwerking die recent tot Tokio 2020 werd verlengd. Ontdek hier het e-magazine van onze partner !

RIO 2016 – TERUGBLIK OP DE 11 BELGISCHE MEDAILLES

België trok naar Rio met als doel 8 medailles te halen. Het werden er 3 méér. Een schitterende beloning voor het harde werk van de atleten.