Nieuws

Op de 15 km scratch (C1-3) behaalden Kris Bosmans en Diederick Schelfhout respectievelijk een vijfde en zevende plaats. De damestandem Hoet-Monsieur konden op de 200m sprint beslag leggen op de 5e plaats. Deze twee laatste wedstrijden vormden het slotakkoord van de Belgen, die afgelopen nacht een streep trokken achter het wereldkampioenschap piste voor para-cycling. Met twee bronzen medailles op zak komen ze terug van een geslaagd kampioenschap. Lees meer

Nieuws

De Paralympische beweging verzamelde gisteravond in Brussel voor een prestigieuse gala-avond, die in het teken stond van de lancering van de ‘Road to Tokyo 2020 Paralympic Games’. Tijdens een avond die bol stond van de hoogtepunten, ontving Graaf Jacques Rogge de ‘Paralympic Order’ uit de handen van Sir Philip Craven. De slechtziende skister Elénor Sana werd gelauwerd als ‘Engie Talent of the Year’. Lees meer

PARALYMPIC GAMES

 

 

De Paralympische Spelen zijn het enige topsportequivalent van de Olympische Spelen voor sporters met een fysieke, visuele of verstandelijke handicap. 

Sporter in de kijker

Marieke Vervoort
Discipline: 
Atletiek
Birthday: 
10/05/1979

Paralympic Games

  • Rio 2016: 2nd 400m, 3nd 100m
  • London 2012: 1st 100m, 2nd 400m

PyeongChang 2018 - De selectiecriteria

De Paralympische Winterspelen van PyeongChang gaan door van 9 tot 18 maart 2018 in Zuid-Korea. Voor onze eliteatleten die een paralympische wintersport beoefenen is dit evenement het hoofddoel, het absolute hoogtepunt van vele jaren voorbereiding. Het Belgian Paralympic Committee heeft zijn selectiecriteria voor deze Spelen goedgekeurd en bekendgemaakt. 

RIO 2016 – TERUGBLIK OP DE 11 BELGISCHE MEDAILLES

België trok naar Rio met als doel 8 medailles te halen. Het werden er 3 méér. Een schitterende beloning voor het harde werk van de atleten.