Man-Kei To plaatst zich als groepswinnares voor kwartfinales

Gepost op 31 Aug. 2024

Man-Kei To heeft zich zaterdag in de Franse hoofdstad Parijs als groepswinnares geplaatst voor de kwartfinales van het paralympisch badmintontoernooi (WH1). De 38-jarige Oost-Vlaamse, die als derde reekshoofd aantreedt, won in La Chapelle Arena ook haar tweede en laatste groepswedstrijd tegen de Zuid-Koreaanse Hyunah Kwon in twee sets met 21-12 en 21-10. De partij duurde 29 minuten.

Door haar zege van gisteren/vrijdag tegen de Oostenrijkse Henriett Koosz stoot Man-Kei To als groepswinnares in poule B door naar de kwartfinales. Daarin is opnieuw de Zuid-Koreaanse Hyunah Kwon haar tegenstandster. Bij een zege komt ze uit tegen het Thaise tweede reekshoofd Sujirat Pookkham, die groepswinnares werd in poule C. Onze landgenote werd vorig jaar nog Europees kampioene in Rotterdam en won in februari brons op het WK in het Thaise Pattaya.

"Ik ben vanochtend opgestaan met zenuwen en was al bezig met de loting voor de kwartfinales. Maar na een goed gesprek met mijn coach ben ik met de juiste ingesteldheid naar de wedstrijd gegaan. Ik heb rekening gehouden met de drift en de wind, en ik kon mijn eigen spel opleggen. Ik had veel controle, dus ik ben heel tevreden."

Belga

(c) Gilles Dehérand / Paralympic Team Belgium