Man-Kei To klopt Zuid-Koreaanse opponente opnieuw en stoot door naar halve finales

Gepost op 31 Aug. 2024

Man-Kei To heeft zich zaterdagavond in de Franse hoofdstad Parijs geplaatst voor de halve finales van het paralympisch badmintontoernooi (WH1). De 38-jarige Oost-Vlaamse, die als derde reekshoofd aantreedt, klopte in La Chapelle Arena de Zuid-Koreaanse Hyunah Kwon in twee sets met 21-6 en 21-14. De partij duurde 26 minuten.

Man-Kei To was eerder zaterdag in haar tweede en laatste groepswedstrijd ook al te sterk voor de Zuid-Koreaanse Hyunah Kwon (21-12 en 21-10) en stootte door een eerdere zege tegen de Oostenrijkse Henriett Koosz als groepswinnares in poule B door naar de kwartfinales. Bij de laatst vier komt ze uit tegen het Thaise tweede reekshoofd Sujirat Pookkham, die groepswinnares werd in poule C en vrij was in de kwartfinales.
Onze landgenote werd vorig jaar nog Europees kampioene in Rotterdam en won in februari brons op het WK in het Thaise Pattaya.

"Vanmorgen ging het heel goed. Ik was heel geconcentreerd en heb met veel controle kunnen winnen ondanks de side drift. Nu moest ik opnieuw tegen haar spelen en ik had te veel vertrouwen, waardoor ik tegen het einde de focus wat verloren was. Ik dacht: die match is binnen. Toen heeft ze me een paar keer onder druk gezet. Dus ik neem mee: concentratie tot het einde. Mijn volgende match is tegen een Thaise, van wie ik nog maar één keer gewonnen heb in drie sets. Maar ondertussen heb ik veel getraind, dus ik ben benieuwd."

Belga

(c) Gilles Dehérand / Paralympic Team Belgium