Zussen Sana Beëindigen Spelen Met Plaats 8 In De Slalom

Gepost op 18 Mar. 2018

Op de laatste dag van de Paralympische Spelen zijn Eléonor en Chloé Sana 8stegeworden in de slalom voor atleten met een visuele handicap. In de discipline die hen het minst ligt, kwamen ze nooit in het stuk voor.

Eléonor Sana : “We zijn toch een pak minder sterk in de slalom, dus ben ik blij met een 8ste plaats. De ochtendrun was korter en makkelijker, maar legden we met te weinig risico af. Deze namiddag was het parcours echt een pak moeilijker, het  lag me helemaal niet.

De Slovaakse Henrieta Farkasova, die voor een vijfde goud ging, werd in de laatste run van deze Spelen voor het eerst geklopt. De Britse Menna Fitzpatrick schonk zo de gouden medaille aan Team GB. Ook het brons was voor de Engelsen : Millie Knight stond mee op het podium.
 
De Spelen zijn nu voorbij voor de zussen.

Chloé : “We kwamen naar de Spelen met een medaille als doel, en dat doel hebben we verwezenlijkt. Deze Spelen hebben ons zoveel mooie momenten bezorgd, herinneringen voor het leven. 

Eléonor : “Ik was toch met een bang hartje naar hier gekomen. Ze hadden me gewaarschuwd voor de vele camera’s, constante opvolging en druk. Maar uiteindelijk kon ik de camera’s niet zien (lacht), dus heeft het mijn prestaties niet beïnvloed.