WK piste: Diederick Schelfhout pakt medaille: wordt het goud of zilver?

Gepost op 22 Mar. 2018

De eerste medaille voor Paralympic Team Belgium op de World Championships Para Cycling Track is binnen. Diederick Schelfhout (C3) reed in de kwalificaties naar de tweede beste tijd op de 3 kilometer individuele achtervolging. Hij rijdt vanaf 23u30 (Belgische tijd) de finale voor goud en is nu al zeker van minstens zilver.

Het WK baanwielrennen voor renners met een handicap gaat door in de Olympic Velodrome in de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro, waar anderhalf jaar geleden de competities tijdens de Paralympische Spelen doorgingen. Toen behaalden de Belgen geen medaille op de piste, maar nu konden ze niet beter starten!

Diederick Schelfhout (Quick-Step Floors Cycling Team) reed in de kwalificaties naar 3:37.769. Een schitterende tijd, maar toen moesten onder andere topfavorieten Berenyi (USA) en Nicholas (AUS) nog komen. Berenyi beet zijn tanden stuk op de tijd van Schelfhout. Nicholas ging er nog onder met één seconde. Later op de avond, vanaf 23u30 Belgische tijd, is hij de rechtstreekse tegenstander van Diederick in de finale race voor het goud. Berenyi strijdt voor brons tegen de Spanjaard Santas.

Ook Ewoud Vromant (C2, rechterbovenbeenamputatie) heeft zijn start allesbehalve gemist. De Herzelenaar maakt zijn debuut op het WK en deed dat met een zesde plaats op de 3 kilometer individuele achtervolging. De renner plaatste met 3:56.563 een nieuw Belgisch record. Hij verbeterde zijn eigen tijd met maar liefst elf seconden.

Diederick verzekert Paralympic Team Belgium van zijn tweede medaille in 2018!