WK baanwielrennen: 3 Belgische medailles op een kwartier tijd

Gepost op 23 Mar. 2018

Het regent medailles op het WK Para-Cycling track in Rio de Janeiro. De Belgen wonnen zonet liefst drie medailles op een kwartier tijd. Eerst snelden Diederick Schelfhout en Kris Bosmans naar zilver en brons op de kilometer tijdrit. Meteen daarna pakten de tandemdames zilver op de 3 kilometer individuele achtervolging. België zit aan vier medailles op dit WK.

Op de tweede dag van het WK baanwielrennen in Rio de Janeiro (Brazilië) waren onze renners met een beperking opnieuw succesvol. Griet Hoet (visuele handicap) en Anneleen Monsieur (pilote) reden ’s morgens naar een tweede tijd (3:34.149) in de kwalificaties en verzekerden zich van een finaleplaats. Enkel de Britse dames Lora Fachie (B) en Corrine Hall reden sneller. Het verschil bedroeg twee seconden. “Mega tevreden. Het was ernorm spannend voor de tweede plaats, maar het is gelukt”, zei Griet toen na afloop. In de finale startten Griet Hoet en Anneleen Monsieur sneller dan de Britten, maar moesten ze halfweg het hoofd buigen en kwamen als tweede aan. Toch is dit een hele mooie zilveren medaille. Vorig jaar wonnen ze nog brons.

Net voor de tandemdames kwamen ook Ewoud Vromant (C2, bovenbeenamputatie rechts), Diederick Schelfhout (spierfunctieverlies) en Kris Bosmans (C3, hemiplegie) in actie op de kilometer tijdrit. Ewout reed in zijn klasse naar een elfde plaats met opnieuw een Belgisch record: 1:21.012. In de C3-klasse was het eerst de beurt aan Diederick Schelfhout. In een tijd van 1:10.581 was hij op dat moment de snelste van alle deelnemers. Vlak na hem reed Kris Bosmans (C3) zijn entree op het WK. Kris reed naar de tweede tijd 1.10.910. Enkel de Amerikaan Berenyi deed nog beter en werd wereldkampioen. Zilver en brons dus voor Diederick en Kris.

De Belgen wonnen al vier medailles op het WK para-cycling in Rio de Janeiro (Brazilië).