Paralympische Spelen – De leden van het IOC keurden unaniem de dubbele toewijzing van de Spelen in 2024 en 2028 goed

Gepost op 12 Jul. 2017

 

De 77 leden van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) kwamen samen in Lausanne voor een buitengewone vergadering op dinsdag 11 juli. Ze ging unaniem akkoord met het voorstel om de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 en 2028 tegelijk toe te wijzen aan de kandidaat-steden voor 2024: Parijs en Los Angeles.

Het nieuws werd bekend gemaakt door de voorzitter van het IOC, Thomas Bach, met aan zijn zijde de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo en de burgemeester van Los Angeles, Eric Garcetti. Het scenario om de Spelen in één beurt toe te kennen is dus bevestigd. Eind 2016 was er voor het eerst sprake van een dubbele toekenning, het voorstel heeft dus nu zijn weg gevonden.

Het plan dat unaniem werd goedgekeurd voorziet als einduitkomst een tripartiete beslissing tussen het IOC, Parijs en Los Angeles. Het moeilijkste moet dus nog komen aangezien de twee steden nu verplicht zijn om tot een akkoord te komen om de Spelen van 2024 en 2028 te ‘verdelen’.

De onderhandelingen gingen meteen van start. Als er geen akkoord uit de bus komt, zal het IOC een stap achteruit zetten en enkel de Spelen van 2024 toekennen.

Op 13 september in Lima zal het verdict vallen.