Noteer alvast in je agenda: Paralympic Team Belgium Day op 16 september !

Gepost op 02 Jul. 2018

Zondag 16 september 2018 is een datum die je met stip moet aanduiden in je agenda. Die zondag zal volledig in het teken staan van het nieuwe ‘product’ van de Paralympische beweging: “Paralympic Team Belgium”. Dankzij verschillende activiteiten zal onze beweging ten volle stralen in het Brusselse Jubelpark!

Het Paralympic Team Belgium is het resultaat van de samenwerking tussen de drie entiteiten van de Paralympische beweging: het Belgian Paralympic Committee en de G-sportfederaties Ligue Handisport Francophone en Parantee-Psylos. Door samen te streven naar topprestaties kunnen de atleten van het team miljoenen mensen inspireren.

De onthulling van Paralympic Team Belgium, met bijpassend logo, zal plaatsvinden tijdens de Autoloze Zondag en het traditionele Sportfeest van Brussel. In het Jubelpark zal voor de gelegenheid een Paralympic Village gebouwd worden waar jong en oud zich kunnen uitleven in verschillende paralympische activiteiten.

Het paralympisch dorp zal opgezet worden aan de arcades van het Jubelpark. Hier zal geproefd kunnen worden van verschillende paralympische sporten dankzij “Paralympic Experiences” in atletiek, goalbal, rolstoelbasketbal, tennis, … De ideale kans om deze allemaal eens uit te testen! Iedere deelnemer ontvangt ook een leuke goodiebag met cadeautjes van het BPC en zijn partners. En met wat geluk win jij wel een reis voor 2 personen naar Tokio !

Daarnaast kan je kennismaken met de paralympische atleten en hen aanmoedigen met jouw supportersboodschappen. Er zullen ook sportdemonstraties en -intiaties gegeven worden, en via verschillende kanalen zal info verspreid worden over de Paralympische Beweging, de verschillende sporten, het team, enzovoort. Als leuk souvenir kan je via een photobooth op de foto met de atleten. Tijdens het hoogtepunt zal je met een officieel persmoment als allereerste de nieuwe campagne kunnen aanschouwen van het Paralympic Team Belgium.

Wij verwachten jullie in grote getale op 16 september in het Jubelpark. Laten we allen samen tonen hoe sterk wij achter Paralympic Team Belgium staan!