Masters : Joachim Gérard moet vrede nemen met derde plaats

Gepost op 03 Dec. 2017

Joachim Gérard is er niet in geslaagd om de Masters voor een derde keer op rij te winnen. Na zijn tornooiwinst in 2015 en 2016 moest hij in de halve finale de duimen leggen tegen het nummer 2 van de wereld Alfie Hewett. In de match om het brons kon hij zegevieren tegen Shingo Kunieda (ITF -8).

Een schouderoperatie hield Joachim Gérard even aan de kant, maar hij vond zijn beste vorm terug op de Wheelchair Tennis Masters, het officieuze wereldkampioenschap rolstoeltennis. In de groepsfase won hij al zijn wedstrijden tegen respectievelijk de nummers 4, 1 en 5 ter wereld (lees hier meer).

In de halve finale kregen we een remake van de halve finale van de Paralympische Spelen van 2016 in Rio. Helaas geen nieuwe overwinning voor Gérard, want hij had geen verhaal tegen het tennis van de Brit Alfie Hewett (ITF-2). Ondanks het 6-0, 6-2 verlies uit zijn vorige wedstrijd kon hij zich vandaag opnieuw bewijzen in de strijd om het brons.  Tegen de Japanse, ex-nummer één Shingo Kunieda nam onze landgenoot het voortouw. Hij versloeg de huidige nummer 8 in twee sets: 6-3, 7-5.