Jef Vandorpe haalt Junior Masterstitel binnen

Gepost op 29 Jan. 2018

Op het internationale tennistornooi van Petits As ging het afgelopen weekend de Cruyff Foundation Juniors Masters voor rolstoeltennis door in het Franse Tarbes. In de finale van zondag was onze landgenoot Jef Vandorpe (16 jaar) te sterk voor de Amerikaan Conner Stroud.

Als huidig nummer 1 ter wereld bij de junioren en als ITF-26 mocht Jef Vandorpe alweer een prijs op zijn palmares toevoegen. Zelfs na zijn glansprestatie van enkele maanden geleden waar hij deel uitmaakte van een eerste Belgische medaille op een World Team Cup (equivalent van de Davis Cup), bewijst dat Jef Vandorpe zijn spelniveau blijft verbeteren.

In de halve finale ging de Braziliaan Jucello Da Silva Torquato met 6-1, 6-0 voor de bijl. Vervolgens kon de Belg ook de Amerikaan Conner Stroud opzij zetten in de finale : 6-3, 6-1.

Een vastberaden Jef Vandorpe, ambieert op termijn de Spelen van Tokyo 2020. In het kader van een inspiratie programma van BPC kon hij als toeschouwer al eens de sfeer opsnuiven tijdens de Paralympische Spelen in Rio.