Goalbal - BELGIË WINT OPEN WEST FLEMISH CUP IN BRUGGE

Gepost op 28 Aug. 2017

De Open West Flemish Cup Goalball was wederom een succes! Van 26 tot 27 augustus organiseerde de Parantee-Psylosclub ViGe Noordzee naar 2-jaarlijkse traditie haar internationaal goalbaltoernooi in Brugge. Het Belgisch nationaal team won het toernooi, ViGe Noordzee werd met het enige clubteam vierde tussen de acht andere landenteams.

België won op zaterdag tegen Nederland, Tsjechië, en Slovenië, maar verloor zijn wedstrijd tegen Griekenland. In de kwartfinale versloegen ze Italië en zo troffen ze ViGe Noordzee in de halve finales. Die club won in de poules van Italië en verloor van Finland en Groot-Brittannië. Noordzee won vervolgens haar kwartfinale tegen Tsjechië.

In de halve finale was het nationaal team een maatje te sterk Noordzee. Ze wonnen met 12-3. België plaatste zich zo voor de finale, waar het met 8-9 won van Finland. Een erg sterke prestatie. In de kleine finale verloor Noordzee met 6-11 van Griekenland.

De organisatie blikt terug op een geslaagd evenement, dat voor de vijfde keer georganiseerd werd. Speler en organisator Tom Vanhove was tevreden. “We zijn blij met de organisatie. Het is ook erg aangenaam om een tweedaags sportevenement in Sport Vlaanderen Brugge te organiseren: je hebt er alles onder één dak en dat vergemakkelijkt de logistiek”, zegt Tom Vanhove.

“Vijf A-landen namen deel en dus gold dit voor het nationaal team als een belangrijke voorbereiding op het EK. België kwam in de finale nog terug uit een verloren positie en won zo alsnog tegen Finland, een topland in goalbal. Ook het team van Noordzee, dat je als een Belgisch B-team kon beschouwen, presteerde goed. We zijn dus enorm tevreden over de resultaten.”

Het Europees kampioenschap gaat door van 18 tot 22 september in Pajulahti (Finland).