Goalbal – Onze ploeg start sterk op het EK

Gepost op 19 Sep. 2017

Ons nationale herenteam goalbal begon het Europees Kampioenschap met twee zeges en een nederlaag. Hun laatste match van de groepsfase volgt deze namiddag tegen Zweden. 

Het Finse Pajulahti mag het EK goalball ontvangen van 18 tot 22 september. De mannenploegen zijn onderverdeeld in twee poules van vijf landen. De top-4 van elke groepsfase verzekert zich op een plaats in de kwartfinale.

Ondanks de afwezigheid van speler Tom Van Hove, afgelopen week vader geworden van een dochtertje, is onze nationale mannenploeg goed gestart aan het kampioenschap.

Als eerste tegenstander kregen de Belgische spelers thuisland Finland, verliezend finalist van het laatste Europees Kampioenschap, over zich. Tijdens de Open West Flemish Cup in Brugge konden onze landgenoten reeds winnen van de Finnen, wat het nodige vertrouwen gaf. Ze wonnen afgetekend tegen de Scandinaviërs: 8-1. Een prima begin, zodat ze rustig kunnen toeleven naar Slovenië, hun volgende opponent , die enkele uren later op het programma staat. In de beginfase vonden de Belgen niet altijd de juiste oplossing tegen het Sloveens team. Wat resulteerde in een 3-3 score tijdens de pauze. Maar na de rust komen de spelers sterker op het veld en boeken met 8-3 een ruime overwinning.

Deze ochtend moest onze ploeg hun meerdere erkennen in de Paralympische kampioen Litouwen. Einstand: 4-12. Ondanks een sterke terugkeer in de slotfase kon België het sterk georganiseerde blok niet in moeilijkheden brengen.

De laatste poulewedstrijd gaat deze namiddag van start tegen Zweden (hier live te volgen).

Op het EK in 2015 eindigde ons land vierde in de groepsfase en een zesde plaats in het eindklassement.