EK boccia - Belgische pair uitgeschakeld op punten

Gepost op 29 Oct. 2017

Helaas volstonden drie overwinningen op vier poulewedstrijden niet om door te gaan naar de halve finales. Het Belgische pair boccia werd op punten uitgeschakeld op het Europees kampioenschap. Jammer!

Op zaterdag openden Julie Lamberechts (MGJ) en Pieter CIlissen (Wapper) het Europees kampioenschap voor ons land. Zij namen het op tegen de Duitsers Petra Benharkat en Icöz Ilker. De eerste twee ends waren voor België. Julie en Pieter wonnen beide met 2-0, goed voor een 4-0 score halfweg. In boccia kan het snel keren en in het derde end kwamen Julie en Pieter goed weg: bij een 0-1 score in hun nadeel lieten de Duitsers het na om hun twee resterende ballen te scoren. Het laatste end eindigde ook op 0-1. België deed wat het moest doen tegen Duitsland: winnen. 't Werd 4-2.

Enkele uren later troffen ze de Russen. Kenneth Verwimp (IE Sport) speelde samen met Pieter Cilissen. Naast hen zaten Aleksandr Legostaev en Maxim Vasilyev. Rusland is net als Griekenland een sterke tegenstander in de poule van de Belgen en tegen een van die landen moest er ook minstens één match gewonnen worden. Pieter en Kenneth beseften dat en begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Na de eerste drie ends stond een mooie 5-0 op het bord. Het laatste end ging nog met 0-3 naar de Russen, maar de opdracht voor de Belgen is met 5-3 matchwinst meer dan geslaagd.

Het pair moest het vandaag opnemen tegen Griekenland en Zweden. Julie Lamberechts (MGJ) en Pieter Cilissen (Wapper) vormden het pair.

Tegen de Grieken kenden Julie en Pieter een moeilijke wedstrijd. Hun ballen rolden net niet goed genoeg en de tegenstander speelde perfect. De Grieken lieten niets liggen en na vier ends stond een 7-0 verlies op het scorebord. Kort daarna kwam het Belgisch pair uit tegen Zweden. In die wedstrijd kon ons land elk end naar zich toetrekken: 't werd telkens 1-0, goed voor een 4-0 zege. Dan was het hopen dat Griekenland zou winnen van Rusland. Helaas werd dat niet het geval. Rusland won ruim. De drie landen eindigden met een gelijk aantal punten, maar door de onderlinge scores in hun wedstrijden zijn het Rusland en Griekenland die toch doorgaan en België is uitgeschakeld.

De Belgen deden op het Europees kampioenschap wat ze moesten doen: winnen van een van de twee kleppers (nl. Rusland) en winnen van Zweden en Duitsland. Helaas werd ons land genekt door de te grote verliescore tegen de Grieken. In de andere poule gaan landen met twee overwinningen door, een zure vaststelling.

De Belgen maken zich nu op voor het individueel toernooi, waarvoor vanavond geloot wordt.

Programma & live hier.

Tekst Parantee-Psylos.