De voorzitster van het BPC, Anne d’Ieteren, stelt zich kandidaat voor de Raad van Bestuur van het IPC

Gepost op 13 Jul. 2017

De volgende algemene vergadering van het International Paralympic Committee (IPC) zal plaatsvinden in Abu Dhabi op 7 en 8 september. Daar zal een nieuwe raad van bestuur verkozen worden. De leden van het IPC (de nationale comités, de nationale federaties, de regionale organisaties…) zullen een voorzitter, een vice-voorzitter en 10 bestuurders (members at large) verkiezen.
 
De huidige voorzitster van het Belgian Paralympic Committee, Anne d’Ieteren, is een van de 22 kandidaten om een functie als member at large te bekleden. Anne d’Ieteren beschikt, naast haar ervaring als professionele ruitster, over een ruime bagage als trainster (paardrijden en para-paardrijden) en bestuurslid van de Olympische en Paralympische Beweging in binnen- en buitenland voor menige jaren. Op internationaal niveau (IPC) wenst Anne d'Ieteren haar steentje bij te dragen door de beste omstandigheden te creëren voor paralympische atleten in de hele wereld. Het parcours van Anne d'Ieteren heeft ervoor gezorgd dat haar doorgedreven engagement werd ontwikkeld voor de atleet, die centraal staat in haar project.
 
Als member at large heeft Anne d’Ieteren de ambitie om de contacten met het IOC te verstevigen in het voordeel van het IPC en zijn nationale paralympische comités. Ze hoopt een platform te creëren waardoor rechtstreekse financiering mogelijk is voor de nationale paralympische comités. Hiervoor heeft ze inspiratie opgedaan bij het reeds bestaande systeem tussen het IOC en de nationale Olympische comité. Anne d’Ieteren werd geconfronteerd met de spectaculaire veranderingen van de Paralympische Spelen, daarom is ze van plan om de rigoureuze wetenschappelijke benadering kracht bij te zetten om een classificatiesysteem op poten te zetten. Aangezien Anne d’Ieteren al meerdere jaren actief is binnen de Belgische Paralympische Beweging, is ze overtuigd van de capaciteit van de atleten om de maatschappij te inspireren en de mentaliteit te veranderen.

Wens je meer te weten over haar betrokkenheid? Ontdek hier het manifest van Anne d’Ieteren. 

Het International Paralympic Committee

Het International Paralympic Committee (IPC) is het beslissend orgaan van de Paralympische Beweging. Het IPC organiseert zomer- en winterspelen. Daarnaast coördineert en superviseert het verschillende Wereldkampioenschappen en internationale competities. Het treedt ook op als internationale federatie voor 10 sporten (atletiek, zwemmen, alpineskiën…)