Blindenvoetbal – Blind Devils vatten het EK blindenvoetbal aan met een nederlaag en een overwinning

Gepost op 21 Aug. 2017

Op dit moment vindt het IBSA Blind Football European Championship plaats in de Duitse hoofdstad, Berlijn. De Belgian Blind Devils, ons nationale team, vertegenwoordigen er ons land.

België kwam terecht in groep B met: Georgië, Rusland, Spanje, en Turkije.

In de eerste match moesten de Blind Devils, erkend door de KBVB, het opnemen tegen de Europese kampioen van 2015, Turkije. De Turken beslisten de wedstrijd al in de eerste helft: 4-0 waren de zware cijfers al aan de rust. In de tweede helft konden de Belgen ook geen antwoord bieden en scoorden de Turken nog drie keer. Turkije bleek dus een maatje te groot voor België: eindscore 7-0.

In de tweede wedstrijd stond België tegenover Georgië. Ondanks dat de Belgen ietwat gestrest aan de start kwamen, konden ze het hoofd toch koel houden. De verslossende eerste goal viel pas na 28 minuten. Met hun enorme wilskracht slaagde België erin de overwinning binnen te halen: 5-0 was de mooie eindscore. Deze match zorgt opnieuw voor vertrouwen bij de Belgen Blind Devils. De vijf goals werden gemaakt door Wespes (29’, 32’), Bertinchamps (31’, 33’) en Vanderborght (40’).

Komende dinsdag nemen de Belgen het om 17u op tegen Spanje. Alles is nog mogelijk voor de Belgian Blind Devils.