Achtste plaats voor Vromant, materiaalpech nekt Celen

Gepost op 07 Sep. 2024

Onze MC2-renner Ewoud Vromant reed in de MC1-3 wegrit op de Paralympische Spelen in Parijs naar een achtste plaats. Hard koersen en genieten, vonden elkaar in een mooie symbiose volgens Ewoud. Over Parijs 2024: “Hier mijn absoluut hoogtepunt uit mijn carrière meegemaakt.” Tim Celen kon niet vechten voor wat hij waard was in de MT1-2 wegrit na materiaalpech.

De MC1-3 wegrit was niet meteen een doel voor Ewoud Vromant, die eerder op de Spelen al zilver behaalde in de individuele achtervolging en de tijdrit. Maar met een goede koersmindset vatte hij zijn rit toch aan. “Er werd hard gereden en de Fransen en Britten die geraakten al vrij snel weg”, zegt hij. “Daarna werkten we met een groepje samen in de achtergrond. Op de klimmetjes kreeg ik het lastig met mijn gewicht, maar ik kon in de laatste ronde toch eens demarreren. De Brit Robertson kon volgen en klopte mij in een sprint voor plaats 7.

Achtste plaats dus voor Ewoud Vromant, op ruime achterstand van de winnaar Finlay Graham. De Fransen Peyroton-Dartet en Alexandre Léauté lieten zich ringeloren door de geweldig sterke Brit.

Ewoud blikt met gemengde gevoelens terug op de Spelen. Enerzijds verloor hij de tijdrit met twee seconden. “Dat zal altijd zuur blijven.” Anderzijds was er dat fantastische moment op de piste. “Met mijn familie en vrienden in de tribune kon ik daar een geweldige tijd rijden en een uitmuntende prestatie neerzetten”, zegt Vromant. “Dat was tot dusver het hoogtepunt in mijn sportieve carrière. Vooral omdat ik het geluk kon delen.”

Tim Celen kwam op de middag aan de start van de MT1-2 wegrit, maar al snel moest hij in de wedstrijd verschillende keren stoppen voor hulp omwille van een loshangende safety bar. Celen reed de wedstrijd wel moedig uit, maar kon zijn topvorm niet etaleren.