Milano Cortina 2026: D-500, maak kennis met Milo en Tina

Gepost op 22 Oct. 2024

Vandaag, dinsdag 22 oktober, scheiden 500 dagen ons nog van de Paralympische Winterspelen 2026 in Milaan en Cortina. Op 6 maart 2026, twintig jaar na de editie in Turijn, is de Arena van Verona het decor voor de openingsceremonie van de 14de editie van dit wintersportevenement.

500 dagen voor het evenement ontdekken we samen de mascottes die deze unieke Spelen in Italië belichamen.

Milo en Tina, twee hermelijnen, zijn de officiële mascottes voor de Olympische en Paralympische Spelen van Milaan en Cortina in 2026. Als broer en zus symboliseren ze de eenheid tussen de 2 gaststeden Milaan en Cortina.

  • Milo, de afkorting van Milano, is de paralympische mascotte en leeft in de bergen. Hij verkent er de natuur met veel energie. Ondanks zijn beperking past hij zich perfect aan door zijn staart te gebruiken om zich te verplaatsen, wat laat zien dat zijn diversiteit een echte kracht is.
  • Tina, de afkorting van Cortina, de olympische mascotte, is een grote droomster die de bergen heeft verlaten om de stad te ontdekken. Nieuwsgierig en open voor nieuwe dingen, blijft ze zich inzetten om de natuur te beschermen.

De twee hermelijnen zijn de perfecte belichaming van de Italiaanse geest. Levendig, beweeglijk en altijd klaar om een uitdaging aan te gaan, vertegenwoordigen ze de moderniteit en de waarden van de komende Winterspelen.

Van 6 t.e.m. 15 maart 2026 zullen meer dan 600 atleten uit alle hoeken van de wereld wedijveren om de paralympische titels in 79 disciplines. Net als op de Paralympische Spelen van Peking staan er 6 disciplines op het programma van de Winterspelen van Milano Cortina 2026: 

  • G-alpineskiën
  • G-biatlon
  • G-langlaufen
  • G-ijshockey
  • G-snowboard
  • Rolstoelcurling

De competitiesites zijn verdeeld over Milaan en de parel van de Dolomieten: Cortina d'Ampezzo. Zo gaat het G-ijshockey door in de Santa Giulia Ice Hockey Arena. In Cortina vinden drie disciplines plaats: G-alpineskiën, rolstoelcurling en G-snowboard. In Val di Fiemme staan het G-langlaufen en G-biatlon op het programma