Michèle George is voor vierde keer op rij Paralympisch kampioen

Gepost op 04 Sep. 2024

Michèle George is voor de vierde keer op rij Paralympisch kampioen geworden in de G-dressuur. Tijdens de Grand Prix test zette ze samen met haar paart Best of 8 een sterke oefening neer. Met een score van 76.692 laat ze de Duitse Regine Mispelkamp en de Britse Sophie Wells achter zich. George komt later deze Spelen nog in actie in het team event (op 6 september) en in de Freestyle test (7 september).

Regerend paralympisch kampioen Michèle George begon woensdag als topfavoriete aan de Grand Prix test in de Grade V. De amazone maakte die rol met glans waar, met Best of 8 behaalde ze een score van 76.692. Wat goed was voor de eerste plaats en een vierde opeenvolgende Paralympische titel.

Michèle reageerde emotioneel na haar overwinning: “Het is ongelofelijk, ik ben sprakeloos. Ik kan bijna niet geloven dat dit effectief mijn zesde gouden medaille is. Het was spannend omdat ik niet wist hoe mijn paard ging reageren. Op de trainingen verliep alles perfect, maar je kan haar reactie nooit voorspellen met publiek in de arena. Zaterdag gaan we voor een zevende gouden medaille. Maar nu eerst even tot rust komen.”

Vandaag kwamen met Manon Claeys (Grade IV) en Kevin Van Ham (Grade V) nog twee Belgische ruiters in actie. Claeys met Katharina Sollenburg en Van Ham met Eros Van Ons Heem eindigden beide op een zesde plaats in hun klasse met respectievelijk een score van 71.194 en 69.692. Beiden konden zich plaatsen voor de Freestyle test op zaterdag.