Michèle George viert zevende paralympisch goud: "Afscheid in stijl voor Best of 8"

Gepost op 07 Sep. 2024

Dressuurrijdster Michèle George blijft de absolute nummer een in haar categorie (graad V) op de Paralympische Spelen. Drie dagen na haar gouden plak in de individuele test pakte ze zaterdag ook de titel in de freestylecompetitie. Met haar paard Best of 8 scoorde George in de tuinen van het kasteel van Versailles 81,470 procent voor haar oefening.

Michèle George benadrukte na haar race het afscheid van haar paard. "Dit is in schoonheid afscheid nemen", zei ze met emoties.

Best of 8 leidde Michèle George naar twee paralympische titels drie jaar geleden in Tokio, en deed dat kunstje in Parijs nog een keer over. "Ze heeft alles gegeven en heeft het geweldig gedaan", opende George. "Het een echt competitiebeest. Ze heeft hier in stijl afscheid genomen. Ze is nog niet heel oud (veertien jaar, red.), maar ze gaat zeker niet meer mee naar Los Angeles. Het is een beetje als bij mijn gouden medaille in Rio acht jaar geleden in de freestylecompetitie. Dat was mijn afscheid met Rainman. Die twee gouden medailles, de laatste met zowel Rainman als Best of 8, steken er voor mij bovenuit."
"Ik ben de merrie enorm dankbaar", ging ze verder. "Zonder Best of 8 sta ik hier niet. We beoefenen een teamsport. Er komt veel werk, maar ook veel liefde en passie bij kijken. Ik heb ook mijn competenties, maar de kwaliteiten van het paard zijn erg belangrijk. Ik ben heel tevreden dat we hier samen afsluiten met een van mijn betere scores ooit. Ik was vooraf heel gemotiveerd om er hier iets moois van maken en dat is gelukt. De voorbereiding verliep uitstekend en hier ter plaatse zijn de kaarten perfect gevallen."

Belga

(c) Belgaimages