Maxime Carabin (T52) snelt op 100 meter onhoudbaar naar tweede gouden medaille

Gepost op 06 Sep. 2024

Rolstoelatleet Maxime Carabin heeft vrijdagmiddag zijn tweede gouden medaille veroverd op de Paralympische Spelen in Parijs. In de finale van de 100 meter in de T52-klasse snelde hij in een tijd van 16.70 naar de paralympische titel.

Vanuit baan 5 ging Maxime Carabin in het Stade de France moeizaam van start, maar na enkele tientallen meters nam onze landgenoot resoluut de leiding en finishte hij met meer dan een halve seconde voorsprong op de Brit Marcus Perrineau Daley (17.27) en de Japanner Tomoki Sato (17.44), die zilver en brons pakten.
Maxime Carabin klokte gisteren/donderdag in de reeksen 16.21, goed voor een paralympisch record en de eerste plaats in zijn reeks. Dat volstond ruim voor kwalificatie voor de finale, voorbehouden voor de top drie van beide reeksen en de twee snelste verliezende tijden. De Luikenaar zette bovendien de snelste tijd neer van de twee reeksen samen.
De 23-jarige Maxime Carabin heeft op de afstand ook het wereldrecord in handen (16.13). Eerder op deze Paralympics veroverde hij al het goud op de 400 meter (T52).

Mijn start was niet geweldig, maar ik kon daarna wel goed versnellen. Ook mijn tijd was niet uitzonderlijk, maar het belangrijkste vandaag is dat ik die gouden medaille heb veroverd. Twee gouden medailles en twee paralympische records. Ik ben erg trots op mijn Spelen, mijn resultaten en het werk dat ik er in heb gestoken. Mijn doel is nu om de records van mijn coach te verbeteren!"

Belga

(c) Luc Dequick / Paralympic Team Belgium