Knappe prestaties van Belgische ruiters

Gepost op 07 Sep. 2024

De hoogtepunten van zaterdag 7 september op de Paralympische Spelen in Versailles waren niet alleen Michèle George's toevoeging aan haar ongelooflijke lijst van prestaties, maar ook de knappe prestaties van haar collega's in de Belgische delegatie in de Freestyle test.

Manon Claeys werd als eerste Belgische in actie zesde in Grade IV met een score van 75,995%. “Ik ben erg blij met mijn wedstrijd, ook al heb ik geen medaille. Ik begon een beetje te voorzichtig op de eerste dag, maar ik moet zeggen dat de omgeving van Versailles hier behoorlijk indrukwekkend is. Ik heb gisteren en vandaag wat meer risico's genomen en het resultaat was effectief beter."

Kevin Van Ham zette ook een prachtige prestatie neer in Versailles. In Grade V behaalde hij een opmerkelijke score van 73,010%, waarmee hij vijfde werd in de competitie: “Het is echt geweldig. Alles ging echt goed voor mij in Parijs. Ik heb genoten als nooit tevoren en mijn paard en ik hebben het geweldig gedaan. En alle Belgen die ons kwamen aanmoedigen, het was magisch!"

Tot slot werd Barbara Minneci zevende. Minneci en haar paard Stuart behaalden een score van 72,281% (69,200% voor techniek en 75,360% voor artistiek gedeelte). “Mijn paard raakte gewend aan de locatie en het publiek. Hij ging van kracht naar kracht gedurende de wedstrijd. Ik kwam naar Parijs om te genieten en meer plezier te hebben dan om een resultaat te halen. Mijn scores waren vrij consistent. Ik kan alleen maar gelukkig zijn."