Bronzen medaille voor Wim De Paepe op het EK G-triatlon

Gepost op 22 Sep. 2024

Amper 20 dagen na zijn vijfde plaats in de triatlon op de Paralympische Spelen in Parijs, was Wim De Paepe zondag 22 september in Vichy weer van de partij op het EK G-triatlon. Net als in Valencia in 2021 eindigde hij op de derde plaats en won hij de bronzen medaille.

De PTS2-race moest in de gietende regen afgelegd worden, maar die lastige omstandigheden weerhielden Wim De Paepe er niet van om brons te pakken.

Het begon slecht voor de triatleet van Paralympic Team Belgium: “Ik kreeg tien seconden straftijd, omdat ik te laat kwam voor de briefing”, legde Wim uit na zijn race. “Ik moest tien seconden stoppen in de eerste wissel voor ik op de fiets mocht stappen. De organisatie was ook niet echt op orde en dat kostte me minstens 20 of 25 seconden! Het is jammer, want ik zwom goed en hield gelijke tred met de Franse Paralympisch kampioen Jules Ribstein.

Het fietsen verliep goed tot ik op een halve ronde van het einde viel, gelukkig niet ernstig. De laatste wissel en het looponderdeel waren erg goed, maar ik werd door de Russische atleet Vasilii Egorov op twintig meter van de streep ingehaald. Ik kom vijf seconden na hem binnen. Zonder de penalty en de valpartij was de tweede plaats dus binnen handbereik... Ik neem dat mee als les voor de toekomst!”

Na de Spelen van Parijs en de Europese kampioenschappen is het internationale seizoen van Wim De Paepe nog niet voorbij, want over een maand heeft hij de wereldkampioenschappen in Spanje (Torremolinos van 17 tot 20 oktober) op het programma staan.