Hoe volg je de Belgen tijdens de Paralympische Spelen van Parijs 2024 ?

Gepost op 28 Aug. 2024

De Paralympische Spelen van Parijs 2024 kunnen rekenen op grote publieke belangstelling, maar ook de media zal sterker dan ooit inzetten op verslaggeving.

De media-aandacht voor de Paralympische Spelen wordt ongezien. Talrijke live-uitzendingen met commentaar en co-commentaar van specialisten, sportieve reportages, interviews, reportages achter de schermen, optredens in de belangrijkste tv-nieuwsuitzendingen, live-uitzendingen vanuit het Lotto Paralympic Belgium House en een sterke inzet op sociale media, waarmee ook jongeren bereikt zullen worden.


Live

VRT en RTBF halen alles uit de kast en voorzien een sterke live-verslaggeving vanuit Parijs. Sporza zal elke dag tussen 9u en 22u livestreams aanbieden op de Sporza.be, met sterke focus op de Belgen. Ook voor disciplines zonder Belgen, G-sporten die geen reguliere variant kennen (zoals goalbal) of spectaculaire evenementen. Meer dan 50 live sessies, met commentaar en co-commentaar in het Nederlands, staan op het programma. Sommige belangrijke momenten met medaillekansen voor Belgen zal je ook op televisie kunnen volgen. Meer info Paralympische Spelen: Paralympische Spelen: uitzendschema | sporza

De RTBF van zijn kant zal minstens 60 uur live verslag uitbrengen, zowel op Tipik (met gespecialiseerde adviseurs) als op Auvio.

Uitzendingen

Tussen 29 augustus en 7 september maken de VRT en Notélé gebruik van het Lotto Paralympic Belgium House om live een magazine uit te zenden met verschillende gasten, waaronder telkens ook één van de Belgische atleten.

Vrt brengt vanaf 21u ‘Een dag in Parijs’, waarin host Ruben Van Gucht met telkens één topsporter en één Bekende Vlaming de beleving van de dag deelt met de kijkers. Deze bekende gasten komen langs: Koen De Bouw, Imke Courtois, Danira Boukhriss Terkessidis, Fien Germijns, William Boeva, Linde Merckpoel, Sven De Leijer, Viktor Verhulst, Ine Beyen en Niels Destadsbader.

Kijk naar Notélé om 18u30 voor ‘Paris Gagnant’, Gaël Lebrun brengt samen met één gast het nieuws van de dag.

Pers

Elke dag lees je ook diepgaande artikels en nieuws in de kranten Het Nieuwsblad & La Dernière Heure, beiden aanwezig in Parijs

(c) Luc Dequick